Mergel Rouwet - Aan de Fremme 51, 6269 BK, Margraten, Zuid Limburg, Nederland.
Home Nieuws Mergel Specialiteiten Bedrijf Fer Rouwet B.V.

Mergel Specialiteiten Bedrijf Fer Rouwet B.V.

Mergel nieuwbouw en renovatieprojecten.
Advies en Verkoop van mergelblokken, mergelplaatjes, mergelspecie, mergelsteen en knabben.


Vestigings en postadres
Mergelspecialiteitenbedrijf Fer Rouwet B.V.
Aan de Fremme 51
6269 BK Margraten
Nederland

Tel/fax:                                +31(0)43-458 14 74
GSM Fer Rouwet (directeur):    +31(0)6-53 222 797
John Moonen (planning en uitvoering): +31(0)6-51 107 557

Website    http://www.mergelrouwet.nl

Fer Rouwet op traditionele wijze aan het werk in de Sibbergroeve

Mergel Rouwet is voor zijn restauratie en nieuwbouw projecten thuis in de Sibbergroeve. De groeve heeft eeuwen lang gediend als donkere plaats waar mergel gebroken werd voor de bouw van huizen, boerderijen en kerken. De ingang tot het inmiddels uitgestrekte gangenstelsel is, enigszins verborgen, in het kleine dorpje Sibbe van de Gemeente Valkenburg aan de Geul, midden in het Limburgse landschap. De groeve is de enige waar nog mergelblokken uitgehaald worden.

Met een team van 15 man eigen personeel breekt Fer Rouwet kwaliteits-mergelblokken uit De Sibbergroeve .
Winning van mergelsteen uit de Sibbergroeve bij Valkenburg a/d Geul, Zuid Limburg, Nederland. De grote hoogwaardige mergel blokken worden uit de miljoenen jaren oude mergellaag gebroken en op de beste kwaliteit gesorteerd.
De mergelbreker test de kwaliteit van de natuursteen door tegen een blok te tikken.

De blokken worden klaargezet voor het transport. Meestal wordt er in de winter en bij heel slecht weer in de groeve gewerkt. Vroeger werd met olielampjes gewerkt, tegenwoordig is er een milieu vriendelijk elektriciteitskabel en omdat de GSM geen bereik heeft een klassieke telefoonlijn.
Het transport van de mergelsteen gaat eerst door het kilometerslange gangenstelsel naar de uitgang van de Sibbergroeve. Hier ziet de mergel weer na miljoenen jaren het licht... en kan genieten van het Limburgse Landschap.
In de Mergel Zagerij van Fer Rouwet gelegen op het industrieterrein Aan de Fremme in Margraten worden de mergelblokken op maat gezaagd. De blokken worden toegepast bij restauratie werkzaamheden en nieuwbouw. De Aannemer - Mergel Specialiteiten Bedrijf Fer. Rouwet heeft verschillende projecten in de Euregio Maas-Rijn (EMR) lopen. Traditioneel is mergel gebruikt voor de bouw in de Zuid-Limburgse regio van Maastricht, Luik en Aken.

Mergel wordt niet alleen toegepast voor het maken van blokken. Ook in de kunst en interieur wordt het geel-warme materiaal toegepast. Graveren met de hand of op een aangepaste draaitafel geven mooie resultaten.
De poeder is uitermate geschikt voor de conditionering van de bodem en kalk verrijking van veevoeders.Uiteraard is mergel de basis voor het maken van cement, doch hiervoor wordt de hoogwaardige mergel van de Sibbergroeve niet toegepast.


elektriciteitskabel