Mergel Rouwet - Aan de Fremme 51, 6269 BK, Margraten, Zuid Limburg, Nederland.
Home Nieuws Mergelblokken kopen

Mergelblokken kopen

Mergelbreker Fer RouwetMergel is tegenwoordig een schaars product geworden.
Mergel is een materiaal, ook mergelsteen genoemd, dat met uiterste zorg uit de mergelgroeve van Sibbe gehaald wordt. De lagen waaruit de mergelblokken gebroken worden zijn van verschillende kwaliteit.
Voor projecten, zoals de kademuur van Valkenburg waar Fer Rouwet de restaurateur is, worden alleen de beste kwaliteit blokken toegepast. De mogelijke maten van de blokken, die als een stuk uit een laag gehaald kunnen worden, spelen hierbij een grote rol.

De kleinere stukken, nog steeds van een uitstekende en egale kwaliteit, worden aangeboden als mergelsteen blokken. Deze kunnen op velerlei manieren toegepast worden.

  • Ornamenten maken, ze spelen een grote rol in de restauratie werkzaamheden van Fer Rouwet
  • Als blokken voor de mergel bewerkers, de Zuid Limburgse kunstenaars die er weer prachtige beelden van maken.
  • Als poeder om specie van te maken of om te dienen in de processie van “ De Jonkheid”
  • Als blokken, of brokken (de knabben) voor tuin decoratie.Mergelblokken kopen is een zaak die je liefst persoonlijk en mondeling kunt afhandelen. Mergel Rouwet staat je graag bij om aan je specifieke vraag over mergel blokken, poeder, specie of advies op mergelgebied bij te staan.

Mergel Rouwet is een ambachtelijke firma, een moderne aannemer, en heeft een ervaren milieu technische kijk op de toepassing van mergel in de hedendaagse bouwwereld.

Op alle momenten dat Rouwet buiten het gangenstelsel van de Sibbergroeve is, en het is binnen de in Zuid Limburg geldende tijdsnormen voor zaken, is hij altijd gaarne bereid voor advies op mergelgebied.

Bel, zonder enige verplichtingen, voor een uitwisseling van vragen of ideeën.

Mobiele telefoon: +31 (0)61 759 5470

of

E-Mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.